Smartphone

De Hof Amersfoort

Natuurlijk, voor het echte werk ga je aan de slag met je camera. Maar stiekem pakken we er steeds vaker de smartphone bij.Smartphone camera’s zijn de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Stiekem lopen we allemaal met een goeie camera op zak die de moeite waard is om regelmatig te gebruiken.

Spiegelreflexcamera’s zijn geweldig om mee te werken. Maar geef toe: het is een hoop gesjouw met al die body’s, lenzen en andere attributen.

De camera’s van smartphones worden steeds beter…, zo goed zelfs dat je gemakkelijk hoge kwaliteit foto’s en video’s kunt maken met je telefoon. Naast alledaagse kiekjes en het maken van selfies wordt een telefoon steeds vaker gebruikt voor het maken van kleine reportages, iets wat bekend staat als ‘mojo’, oftewel mobiele journalistiek. Ook worden smartphones regelmatig ingezet voor bijvoorbeeld het filmen van vlogs. Net als voor compact camera’s, systeemcamera’s en DSLR’s zijn er inmiddels allerlei hulpmiddelen bedacht om nog betere foto’s en video’s met een smartphone te kunnen maken.

Hoewel de instelmogelijkheden van een smartphone beperkter zijn dan op een fotocamera, kun je toch nog meer instellen dan je denkt. Naast de instellingen kun je ook direct gebruikmaken van een fotobewerkings app om foto’s om te toveren in een schitterende creatie.