033Fotostad

033Fotostad

Het tweejaarlijkse fotofestival 033Fotostad gaat in 2018 de grenzen verleggen. Niet alleen Amersfoort, maar de gehele 033 regio is zowel het podium als het object van het festival.

Algemeen erkend wordt: 033 vormt landschappelijk een uniek gebied. Hier ontmoeten de extremen van het Nederlandse landschap elkaar: de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en de Eempolder. Het unieke van dit landschap, van de fauna en flora vormt de basis van het DNA van 033.

Maar fotografen kunnen in dit project ook op zoek gaan naar de manier waarop de landschappelijke diversiteit doorwerkt in de diversiteit van de bewoners, in de bebouwing en in de culturele uitingen.
Buitenstaanders zeggen vaak:  “deze regio is ‘Nederland in het klein’; hier ontmoet de Randstad de provincie…
En kenmerkend voor dat niet-grootstedelijke is dan ‘de verbinding’ en de mensen die zich actief inzetten voor het zoeken van verbinding binnen de diversiteit.
Is dit ook kenmerkend voor het DNA van 033?

En tot slot: kijk eens naar de centrale ligging van 033: hier ligt het middelpunt van Nederland, van hieruit ben je via spoor- en snelwegen in alle regio’s. Hoe werkt dat door in wonen, werken en cultuur?

Fotografen worden in 2018 uitgedaagd om op onderzoek uit te gaan en op eigen wijze (iets van) het karakter van de regio in beeld te brengen.

033Fotostad
  • twee maanden lang
  • ruim zestig fotografen
  • van gerenommeerd tot aanstormend talent
  • met werk van internationale toptalenten en lokale beroemdheden
  • ambitieus en verrassend
  • kwaliteit is het uitgangspunt!
Programma

033Fotostad 2018 kent een IN-programma van exposities die betrekking hebben op het thema DNA 033. Ze  worden vormgegeven door de organisatie van 033Fotostad, maar kunnen ook op initiatief van groepen fotografen tot stand komen.

Daarnaast is er ruimte voor scholen, horecagelegenheden, fotoclubs, galerieën en fotografen om eigen exposities in te richten in het OFF-programma waarin het thema DNA033 niet centraal staat.

Op de pagina locaties zijn t.z.t. alle IN- en OFF-programma locaties opgenomen.